Poliţist condamnat pentru înşelăciune şi fals. Anchetatorii spun că-şi însuşea banii din amenzi rutiere

Poliţist condamnat pentru înşelăciune şi fals. Anchetatorii spun că-şi însuşea banii din amenzi rutiere
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un poliţist din localitatea vâlceană Băile Olăneşti a fost condamnat pe fond, miercuri, de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal în care e acuzat de înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

În anul 2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Vâlcea dădeau buzna la sediul Poliţiei Băile Olăneşti, vizându-l pe agentul de poliţie Ovidiu Viorel Săndulescu. În acelaşi dosar a mai fost cercetat şi un angajat al Primăriei Băile Olăneşti, bănuit de complicitate, dar care, în final, a primit clasare. Poliţistul nu a fost la fel de norocos însă, el fiind pus sub acuzare, iar în anul 2018 fiind trimis în judecată, informează site-ul gazetavalceana.ro. Anchetatorii susţin că inculpatul "a încasat bani din amenzile contravenționale aplicate și nedepuse la organele fiscale, întocmind, în fals, documente justificative pentru sumele respective și nu a întreprins demersuri de cercetare a unui accident rutier cu privire la care a fost sesizat și în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane".

Totodată, poliţistul i-a cerut unei alte persoane 1.000 de lei pentru o amendă contravenţională, întocmind în fals o chitanţă pe care a prezentat-o la organul de poliţie pentru restituirea plăcuţelor şi certificatului de înmatriculare.

Inculpatul a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare, însă sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, mai arată sursa citată.

Image