Protest în faţa DSP Vâlcea, din cauza condiţiilor din Spitalul Horezu, dedicat cazurilor de COVID-19

Protest în faţa DSP Vâlcea, din cauza condiţiilor din Spitalul Horezu, dedicat cazurilor de COVID-19
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Circa 50 de oameni au protestat, marţi dimineaţă, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, reclamând condiţiile proaste de la Spitalul orăşenesc Horezu. Manifestanţii, care purtau măşti de protecţie şi veniseră pregătiţi cu pancarte, au fost "împrăştiaţi" după aproximativ o jumătate de oră de poliţişti, care le-au atras atenţia că nu respectă regulile de distanţare şi că mitingul nu este autorizat.

În jur de 50 de persoane s-au strâns să protesteze marţi în fața DSP Vâlcea, nemulțumite de cum au fost tratați pacienții confirmați cu noul coronavirus ce sunt internați la Spitalul orășenesc Horezu. Oamenii s-au au venit pregătiţi cu pancarte cu mesajul "Vrem spitale nu abatoare", în speranța că autoritățile vâlcene vor lua măsuri în unităţile medicale, iar pacienții vor avea parte de un tratament decent și de servicii medicale profesioniste, relatează site-ul gazetavalceana.ro. Scandalul a pornit după ce o familie de patru persoane confirmate cu COVID-19 din municipiul Râmnicu Vâlcea a făcut public faptul că un medic ginecoloc a refuzat consultația unei gravide, iar la Spitalul Horezu condițiile nu sunt din cele mai bune, mai notează sursa citată.

Protestul a durat în jur de 30 de minute, până când polițiștii din cadrul Poliției Râmnicu Vâlcea i-au avertizat pe manifestanți că riscă amenzi. Oamenii legii susțin că protestul nu a fost autorizat, iar participanții nu au păstrat distanțarea socială. Manifestanții au cerut să vorbească cu conducerea DSP Vâlcea, însă fără succes.

Image