VIDEO - Verificări la minele din Alunu după prăbuşirea unui excavator gigant

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Alunu şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea au demarat joi mai multe verificări la Exploatarea Minieră Berbeşti, după ce un utilaj de mari dimensiuni, folosit la exploatarea cărbunelui, s-a prăbuşit, potrivit prefectului Florian Marian.

Reprezentantul Guvernului în Vâlcea a declarat, pentru AGERPRES, că administratorul judiciar de la CET Govora, societate care deţine minele de lignit de la Berbeşti şi Alunu, a anunţat că excavatorul ar fi căzut din cauza unei alunecări de teren ce s-a produs într-o haldă de steril din zonă.

"Nu se cunoaşte cu exactitate cauza prăbuşirii utilajului. Sunt cei din Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Alunu şi reprezentanţii ITM care fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat acolo, dacă a fost o alunecare de teren sau dacă utilajul nu a fost manevrat corespunzător. Ceva concluzii preliminare vor fi anunţate zilele acestea, cel mai probabil luni", a precizat prefectul de Vâlcea.

Autorităţile judeţului au anunţat că nu au fost victime, deşi se pare că în momentul prăbuşirii erau mai mulţi angajaţi pe lângă utilaj. De altfel nu a fost solicitat nici ajutorul ISU Vâlcea, situaţia fiind gestionată de specialiştii din cadrul societăţii.

Sursă video Gazeta Vâlceană.

Image