22 tone de tutun de narghilea fără acte, în valoare de 3 milioane de euro, descoperite într-un TIR la Nădlac

22 tone de tutun de narghilea fără acte, în valoare de 3 milioane de euro, descoperite într-un TIR la Nădlac
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O cantitate de 22 de tone de tutun de narghilea fără acte, cu o valoare estimată de 2,9 milioane de euro, a fost descoperită într-un TIR verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

TIR-ul era condus de un bulgar, iar în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră arădeni şi lucrătorii vamali au verificat remorca, descoperind cantitatea impresionantă de tutun, ambalat în cutii, informează G4Media.

„Din primele verificări a reieşit faptul că operaţiunea vamală necesară tranzitului bunurilor în cauză prin spaţiul comunitar nu este validă şi că există suspiciuni de fraudă în ceea ce priveşte transportul. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 22.000 kg tutun pentru narghilea. De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa acestora”, a informat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră Arad.

Cantitatea de tutun de narghilea descoperită valorează aproape 3 milioane de euro

O echipă formată din angajaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi reprezentanţi ai Autorităţii Vamale Române s-a deplasat la Nădlac pentru a continua cercetările.

Întreaga cantitate de tutun de narghilea, estimată la o valoare de 2,9 milioane euro, a fost ridicată de autorităţi în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Poliţia de Frontieră mai informează că va fi întocmit un dosar penal pentru „deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării” şi folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image