Arădean vindecat de COVID-19, după două luni de luptă cu coronavirusul

Arădean vindecat de COVID-19, după două luni de luptă cu coronavirusul
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un pacient de 52 de ani a fost externat, luni, din spital după ce a luptat mai bine de două luni de zile cu virusul SARS CoV-2. Timp de 25 de zile a fost intubat și ventilat mecanic pe Compartimentul ATI COVID-19 însă nu și-a pierdut, niciun moment, speranța pentru viață.

Potrivit aradon.ro, pacientul a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pe data de 23 martie, prezentând simptome de infecție cu SARS CoV-2. Medicii l-au internat pe Secția de Boli Infecțioase Adulți, i-au recoltat probe în vederea testării, iar rezultatul a venit pozitiv. Deoarece prezenta febră, frisoane, tuse, era dispneic și pe mască de oxigen, iar aspectul radiologic al plămânilor prezenta modificări, pacientul a fost transferat pe Secția Clinică ATI II.

Din păcate starea de sănătate a acestuia s-a agravat, iar echipa medicală de pe ATI COVID-19 a decis să îl intubeze și să îl ventileze mecanic.

De pe 25 aprilie și până pe 11 mai, pacientul a fost îngrijit pe Secția Clinică ATI I, sub coordonarea medicului șef, dr. Cristian Nicolescu. Aici a început să mănânce singur și treptat, cu ajutorul unui kinetoterapeut, după mai bine de o lună, a făcut primii pași.

Luni, 25 mai, după două luni şi două zile petrecute pe patul de spital, pacientul a fost externat de pe Secția Clinică Medicină Internă I, Compartimentul Alergologie. A părăsit spitalul nerăbdător să își revadă familia și cu certitudinea că din lupta cu COVID-19 poți ieși învingător.

Sursă foto aradon.ro.

 

Image