Bombă neexplodată în război, găsită de un bărbat îngropată lângă fundaţia casei

Bombă neexplodată în război, găsită de un bărbat îngropată lângă fundaţia casei
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O bombă neexplodată în război a fost descoperită de un arădean îngropată lângă fundaţia casei sale, la circa 30 de centimetri de zid, în timp ce bărbatul săpa pentru a face o lucrare la canalizarea imobilului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, bărbatul, care locuieşte în localitatea Macea, şi-a dat seama că este vorba de un proiectil şi a sunat la 112.

"Echipa pirotehnică a intervenit în localitatea Macea pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat. Muniţia a fost descoperită întâmplător de proprietarul casei în timp ce efectua lucrări. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o bombă aruncător de calibru 45 mm. Aceasta a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă pentru a fi distrusă ulterior", a anunțat ISU Arad potrivit Agerpres.

Autorităţile transmit că multe dintre muniţiile folosite în timpul celor două conflagraţii mondiale au rămas neexplodate şi sunt descoperite întâmplător cu ocazia diverselor lucrări de construcţii sau agricole. Oamenii care fac astfel de descoperiri trebuie să sune imediat la 112, fără să atingă muniţia şi să aibă grijă să nu aprindă foc în apropiere.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto Agerpres.

Image