fbpx

Casa Neuman din Arad, fostă reşedinţă de protocol pentru familia Ceauşescu, este pusă în vânzare de la 2,7 milioane de euro

Image
Image

Casa Neuman, reşedinţă privată importantă din Arad, care a fost proprietatea celei mai prestigioase familii din istoria oraşului şi folosită după confiscarea de comunişti drept reşedinţă de protocol de familia Ceauşescu, este scoasă la vânzare de la 2,7 milioane de euro, potrivit News.ro

Clădirea, ridicată între anii 1925 şi 1926, a fost Casă de Oaspeţi a judeţului Arad iar din 2000 a fost retrocedată moştenitorilor. A fost estimată de Artmark între 3 şi 3,5 milioane de euro.  

Casa Neuman din strada Horia este o bijuterie arhitecturală care a impresionat de-a lungul timpului numeroşi oameni de afaceri, artişti sau şefi de stat. 

Construcţia are structură în formă de U, cu faţada principală marcată de o intrare neoclasică grandioasă, cu fronton şi patru coloane. Interiorul păstrează fastul secolului trecut: vitralii viu colorate, migălos lucrate, sculpturi în lemn, stucaturi alambicate, şeminee şi multe alte elemente decorative.

Casa Neuman este construită cu elemente de arhitectură neoclasică şi un parter bogat în decoraţii, exuberant pe alocuri, ce păstrează în prezent multe din elementele originare.

Actualul proprietar a efectuat o serie de lucrări de renovare şi consolidare (adâncire şi izolare demisol, înălţare mansardă, reparare faţadă ş.a.). Casa beneficiază de un proiect de remodelare integrală şi transformare a imobilului în hotel cu 23 de camere, 4 apartamente, restaurant şi SPA. Amplasarea clădirii este ideală pentru funcţiunea de hotel, în centrul oraşului Arad, vis a vis de Palatul Szantay. Curtea interioară generoasă poate fi transformată într-o grădină de vară.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.