fbpx

Centrul Aradului se reconfigurează, cu investiţii de peste 50 milioane euro

Image
Image

Urmează trei ani de șantiere în zona centrală a Aradului, totul ca o serie de proiecte de vizează canalizarea, rețelele de apă, benzile de circulație, dar și clădirile, să fie duse la bun sfârșit.

În aproximativ trei ani centrul Aradului, în mod special axa Teatrul Clasic Ioan Slavici - Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime, se va schimba radical. prin investiții începând din subteran - canalizare, rețea de apă menajeră și pluvială, mergând la partea de infrastructură rutieră - reconfigurarea benzilor de circulație, a trotuarelor, și finalizându-se cu aspectul estetic - iluminare arhitecturală, reabilitarea clădirilor, informează site-ul aradon.ro. Toate proiectele au o valoare cumulată de peste 50 milioane euro.

Startul modernizării a fost dat de Compania de Apă care a început lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare de pe Bulevardul Revoluţiei. Tot anul acesta se vor înlocui şi conductele de apă din zona centrală, mai notează sursa citată. Odată încheiată investiţia Companiei de Apă, municipalitatea va putea demara proiectul de reconfigurare a Bulevardului Revoluţiei. În valoare de 8 milioane de euro, proiectul are în vedere: reconfigurarea benzilor de transport, a locurilor de parcare şi a zonei pietonale, amenajarea pistei de biciclete şi amplasarea staţiilor de închiriere biciclete, redimensionarea şi realizarea trotuarelor şi a bordurilor cu un pavaj din piatră naturală, refacerea alveolelor pentru copacii din trotuar, stălpii de iluminat existenţi se vor păstra şi se va analiza posibilitatea de suplimentare a acestora. De asemenea se va reface canalizarea pluvială şi menajeră, se va pune în valoare punctul de colectare a apelor menajere Shone de la intersecţia Bulevardului Revoluţiei cu strada Cloşca, se va amplasa mobilier stradal, se va revizui instalaţia de irigat, se va amenaja spaţiu verde şi se vor amplasa toalete publice automate, mai notează aradon.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.