Doisprezece migranţi din Irak şi Siria prinși la graniţa cu Ungaria

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un număr de 12 migranţi din Irak şi Siria au fost descoperiţi, în noaptea de luni spre marţi, încercând să iasă din ţară ascunşi într-o camionetă care a fost verificată la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, potrivit AGERPRES.

Camioneta era condusă de un bărbat din Letonia, iar migranţii, şapte bărbaţi, două femei şi trei copii, erau ascunşi într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului de marfă.
"Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 9 luni şi 16 ani", precizează un comunicat de presă remis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad.


Şoferul autoutilitarei care urma să transporte străinii într-un stat din vestul Europei, este cercetat pentru trafic de migranţi, iar cei 12 străini sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Image