Firma care a efectuat dezinsecţia la liceul din Arad, amendată cu 40.000 de lei

Firma care a efectuat dezinsecţia la liceul din Arad, amendată cu 40.000 de lei
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Firma din municipiul Hunedoara care a efectuat, pe 10 ianuarie, dezinsecţia la Liceul Teroretic "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, în urma căreia 40 de elevi au ajuns la spital, a fost amendată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) cu 40.000 de lei, după ce s-a constatat că substanţa folosită avea expirat avizul de punere pe piaţă.

"În urma verificării Registrului Naţional al produselor biocide, actualizat în septembrie 2019, se constată că produsul SEIF PLUS PREVENTOL CD 601, Aviz nr. 117 BIO/02/12.24 (la poziţia 644), nu mai este avizat sanitar începând cu data de 1 mai 2019 întrucât producătorul nu face dovada înregistrării produsului în R4BP până la cel târziu data includerii ultimei substanţe active în lista substanţelor aprobate. Drept urmare, se consideră că operatorul a utilizat produsul după data de expirare a Avizului de punere pe piaţă", se arată într-un comunicat al DSP Hunedoara, remis joi AGERPRES.

În stocul firmei de deratizare se mai aflau 35 de litri din substanţa folosită la dezinsecţie, care urma să expire în luna martie. Substanța respectivă a fost interzisă la utilizare, va fi distrusă cu ajutorul unei unităţi specializate, iar documentul care atestă acest lucru va fi prezentat DSP Hunedoara.

Inspectorii sanitari au mai constatat că produsele biocide folosite la efectuarea dezinsecţiei şi dezinfecţiei au fost combinate şi utilizate concomitent prin pulverizare cu atomizorul, ceea ce nu este în conformitate cu avizele sanitare ale produselor.

Echipa de control a DSP Hunedoara a constatat că personalul angajat al firmei deţine certificate de calificare profesională şi certificate de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, în conformitate cu reglementările Ministerului Sănătăţii.

Amintim faptul că la jumătatea lunii ianuarie, 40 de elevi de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad au ajuns la spital din cauza problemelor de sănătate apărute în urma unei dezinsecţii efectuate în sălile unităţii de învăţământ pe data de 10 ianuarie.

Citiți și: UPDATE. Elevi de la Liceul German din Arad, la spital după deratizarea în şcoală

Citiți și: Dosar penal pentru dezinsecția de la Liceul German

Sursă foto aradon.ro.

Image
Image