fbpx

Fluxuri de vaccinare deschise în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac

Fluxuri de vaccinare deschise în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac

Image
Image

Tot mai mulţi români care s-au stabilit în Ungaria sau în alte state ale Uniunii Europene vin în ţară, chiar şi pentru câteva ore, pentru a se vaccina anti-COVID. Fenomentul este confirmat de către autorităţile din Arad, care au decis să înfiinţeze puncte temporare de vaccinare chiar la graniţa cu Ungaria. În primă fază, acestea vor funcţiona în vămine Nădlac I şi Nădlac II.

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a declarat pentru aradon.ro că discuţii pe acest subiect au fost purtate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. "Sunt foarte mulţi români care lucrează şi locuiesc în ţări europene şi vin în Arad doar pentru a se vaccina. Unii vin cu partenerii de viaţă, cetăţeni străini – germani, italieni şi aşa mai departe. Aceşti oameni se bucură de facilitatea de a se vaccina foarte uşor în ţara noastră, fără programare. Personal cunosc multe cazuri, dar această tendinţă mi-a fost adusă la cunoştinţă şi în cadrul discuţiilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şi cu ocazia Paştilor, românii care au venit acasă la familii au profitat şi s-au vaccinat", a declarat prefectul, citat de Aradon.

Şeful Direcţiei de Sănătate Public (DSP) Arad, Horea Timiş, spune că este vorba de "sute de persoane care în ultimele săptămâni au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad".

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.