Fiica omului de afaceri arădean Ioan Crișan, ucis în urmă cu aproape patru ani în explozia mașinii sale, și-a distrus brățara de monitorizare, ea aflându-se sub control judiciar. Polițiștii i-au montat o altă brățară.
„La data de 30 martie 2025, în jurul orei 15:00, polițiștii Secției 9 Rurală Sebiș au fost sesizați despre faptul că, la o adresă din localitatea Dezna, brățara electronică de monitorizare a unei persoane aflate sub control judiciar ar fi fost distrusă. La fața locului, polițiștii au identificat o femeie de 44 de ani, căreia i-a fost montată o altă brățară de monitorizare”, a transmis IPJ Arad potrivit stirileprotv.ro.
Laura Oana Bîlcea se află, luni, în arestul IPJ Arad, iar în cursul acestei zile sau marți dimineață va fi prezentată în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Timișoara care vor decide noi măsuri față de femeie, aceasta aflându-se sub control judiciar când și-a distrus brățara de monitorizare.
Potrivit anchetatorilor, pentru a-și distruge brățara de monitorizare, ea a folosit o șurubelniță.
Fiica omului de afaceri arădean Ioan Crișan, ucis cu aproape patru ani în urmă în explozia mașinii sale, precum și doi presupusi complici ai femeii au fost trimiși în judecată, vineri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, Sebastian Ilie Bulbuc și Adrian Bogdan Horodincă pentru omor calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, iar Laura Oana Bîlcea pentru instigare la omor calificat în varianta violenței în familie, instigare la distrugere și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.
Crima din 2021
Potrivit anchetatorilor, în a doua parte a lunii mai 2021, acționând la instigarea Laurei Bîlcea, fiica omului de afaceri arădean Ioan Crișan, cei doi inculpați, Sebastian Ilie Bulbuc și Adrian Bogdan Horodincă, au procurat, în considerarea sumelor de bani pe care le primiseră și pe care urmau să le primească de la inculpată, la data de 27 mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat. Acest dispozitiv putea fi controlat prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă procurată de la o persoană neidentificată, deținută, transportată și folosită fără drept de către inculpați.
Citește mai mult pe stirileprotv.ro.