fbpx

Medic cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost infectat cu COVID-19 şi a continuat să muncească

Medic cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost infectat cu COVID-19 şi a continuat să muncească

Image
Image

Un medic de la Spitalul Judeţean Arad este cercetat penal, pe motiv că a continuat să vină la serviciu deşi ştia că fusese infectat cu noul coronavirus. La spital, cadrul medical a intrat în contact cu mai mulţi colegi și cu pacienți.

Medicul a ajuns în atenția procurorilor arădeni, care fac cercetări pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, informează site-ul aradon.ro. Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a transmis recent un comunicat de presă, în care precizează că fapta a avut loc în luna martie, când situaţia cadrelor medicale încă nu era clară, şi că dosarul penal a fost deschis zilele trecute.

„În data de 5 iunie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 din Codul penal. În cuprinsul actului de sesizare întocmit în cauză s-a reţinut că la data de 25 martie un medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad, deşi a cunoscut că este diagnosticat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, s-a prezentat la locul de muncă, unde a interacţionat cu colegii şi cu pacienţii, făcând posibilă transmiterea în acest mod a virusului şi altor persoane. În cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 din Codul penal, precum şi continuarea urmăririi penale faţă de suspect. Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale", se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

La ultima raportare, judeţul Arad avea 698 de cazuri de coronavirus confirmate de la debutul crizei, depăşit doar de Capitală şi cinci alte judeţe.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.