14 irakieni încercau să iasă ilegal din România ascunşi, într-o autoutilitară, în trei cutii de carton

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au descoperit, ascunși în cutii de carton, în compartimentul marfă al unei autoutilitare conduse de un cetăţean român, paisprezece cetăţeni din Irak care încercau să iasă ilegal din România.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 27.05.2019, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român M.M., în vârstă de 31 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Benz, înmatriculată în România. Poliţiştii de frontieră controlat amănunţit mijlocul de transport, descoperind în compartimentul de marfă, paisprezece cetățeni străini, ascunşi în trei cutii de carton.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei paisprezece sunt cetățeni irakieni, şase bărbaţi, patru femei şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, iar minorii între 12 şi 15 ani.
Poliţiştii de frontieră au stabilit că cetățenii irakieni intenţionau să ajungă în Germania.

Mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Image