fbpx

Percheziţii la DSP şi Spitalul Judeţean Arad, cu privire la gestionarea cazurilor COVID

Percheziţii la DSP şi Spitalul Judeţean Arad, cu privire la gestionarea cazurilor COVID

Image
Image

Anchetatorii au efectuat miercuri mai multe percheziţii, la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor instituţii, inclusiv la Direcţia de Sănătate Publică Arad şi Spitalul Judeţean, într-un dosar care vizează comiterea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, abuz în serviciu în formă continuată, neglijenţă în serviciu în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată. Cercetările sunt făcute "in rem", iar neoficial se pare că ar fi verificate unele achiziţii făcute în contextul pandemiei de coronavirus şi modul de decontare a unor teste COVID.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a transmis un comunicat de presă în care confirmă că au avut loc percheziţii la şapte adrese, într-un dosar care vizează faptele, nu o persoană anume. În comunicat sunt precizate infracţiunile vizate şi se mai specifică faptul că percheziţiile, coordonate de procurori, au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroul Investigaţii Criminale şi Direcţia Generală Anticorupţie. "Pentru a nu fi afectată activitatea de urmărire penală, detalii din cuprinsul anchetei nu pot fi aduse la cunoştinţa opiniei publice", se încheie mesajul oficial. Neoficial, se pare că verificările ar viza inclusiv unele achiziţii efectuate în legătură cu gestionarea pandemiei de coronavirus, dar şi modul de decontare a unor teste COVID. Între altele, există suspiciuni că la DSP s-au făcut teste COVID-19 "la negru", adică nu erau evidenţiate în documente, dar cineva ar fi încasat bani pentru ele, relatează site-ul aradon.ro.

Presa locală mai speculează că infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor ar fi legată de decesul, în luna martie, a unui bărbat de 64 de ani care a fost confirmat ca infectat abia după ce a murit şi care revenise recent din Germania, fără să fi fost testat la intrare.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.