fbpx

Sute de români veniţi din Germania, opriţi de câteva ore la Nădlac II

Sute de români veniţi din Germania, opriţi de câteva ore la Nădlac II

Image
Image

Sute de români s-au grăbit să revină în ţară din Germania, în ultimele 24 de ore, după ce s-a anunţat că această ţară va închide graniţele. Potrivit aradon.ro, la Nădlac II au ajuns, în cursul nopţii de duminică spre luni, aproximativ 20 de autocare pline. Acestea se aflau blocate în punctul de trecere a frontierei şi luni dimineaţă, în aşteptarea efectuării procedurilor de triere medicală şi trimitere în carantină a pasagerilor.

Mulţi dintre români sunt revoltaţi şi încearcă să convingă autorităţile că sunt sănătoşi şi nu au nevoie să fie duşi în catantină, motiv pentru care s-au creat momente de tensiune maximă, conform unor surse de la PTF Nădlac II.

Potriviti sursei citate, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad nu au putut fi contactaţi pentru a oferi informaţii suplimentare.

La Nădlac II este aglomeraţie mare pe sensul de intrare în ţară, de când s-a închis PTF Turnu.
Luni dimineaţă, timpul de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor era de o oră, de trei ori mai mare decât în mod obişnuit, deşi controlul se face pe şase artere de intrare şi două de ieşire din România.

Poliţiştii de frontieră afirmă că, în urma măsurilor speciale luate în ultima vreme, procedurile durează până la 10 minute pentru fiecare persoană care vine în România, faţă de 30 de secunde înainte de criza sanitară.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.