fbpx

Un ştrand a fost închis de DSP la trei zile de la începerea sezonului

Image
Image

Orice minune ţine trei zile. La trei zile distanţă după ce ştrandul din localitatea arădeană Curtici a fost deschis, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au descoperit faptul că cei care îl administrează nu au respectat legea în momentul în care au decis să deschidă porţile bazei de agrement administrate de o societate a Consiliului Local.

„La începutul lunii aprilie a acestui an, am avut o întâlnire de lucru cu viceprimarul Dan Doba și cu Ioan Covaci, administratorul SC Regio Integral SA (societatea care administrează ștrandul – o societate cu acționar majoritar Consiliul Local al orașului Curtici), despre deschiderea ștrandului. Domnul administrator ne-a informat asupra faptului că ștrandul va fi pregătit pentru deschidere, din toate punctele de vedere, pentru data de 21 aprilie 2019. Inițial, am fost de acord, mai ales că domnul administrator ne-a garantat că ștrandul îndeplinește toate condițiile legale pentru a fi deschis. În data de 19 aprilie, după ce am consultat prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni și am observat că temperaturile sunt destul de joase, plus că se preconizau mai multe zile ploioase, am hotărât, împreună cu viceprimarul Doba, să amânăm deschiderea ștrandului până la data de 1 mai 2019. Am luat această decizie deoarece, pe lângă faptul că prognoza meteo nu era una favorabilă, în perioada Sărbătorilor Pascale curticenii, și nu numai, merg la biserică, sărbătoresc în familie, își vizitează rudele și prietenii sau își petrec timpul liber la diferite evenimente organizate special pentru acestă importantă sărbătoare creștină, iar prezența celor care ar fi putut frecventa ștrandul ar fi fost una redusă. Evident, o prezență redusă la ștrand implică încasări mici și cheltuieli destul de mari. În concluzie, pierderi financiare pentru societate, mai ales că societatea încă mai datorează anumite sume către diverse companii sau societăți. Așadar, în aceeași zi, am comunicat telefonic această decizie administratorului ștrandului”, a explicat Bogdan Ban, primarul localităţii, citat de aradon.ro. Cu toate că, se pare, înţelegerile dintre părţile implicate erau clare, administratorul ştrandului a decis să deschidă baza de agrement. Primarul spune că a aflat de pe reţelele de socializare acest lucru. Chiar dacă era frig, chiar dacă se anunţau ploi, câţiva oameni au decis să deschidă ştrandul, mai notează sursa citată.

În 24 aprilie, inspectorii de la DSP au mers în control şi au decis să îl închidă. Motivul? Nu unul, ci mai multe. Ştrandul nu avea un contract cu un salvamar, nu avea contract de asistenţă medicală şi nici analizele la apă, mai arată aradon.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.