VIDEO | 34 de migranți, găsiţi ascunși printre cutii cu vopsea într-un camion, la ieşirea din România

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

34 de migranți - bărbați, femei și bebeluși - au fost depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, ascunși într-un automarfar care încerca să iasă din ţară.

Migranții, originari din Pakistan, Irak, Siria, India, Myanmar și Bangladesh, au fost descoperiți în noaptea de 5 spre 6 martie de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, într-un camion, în timp ce încercau să iasă ilegal din țară, informează site-ul aradon.ro. TIR-ul, înmatriculat în România, era condus de un bărbat în vârstă de 62 de ani, cetățean turc, iar conform actelor de însoțire a mărfii, în remorca autovehiculului erau încărcate cutii cu vopsea care aveau ca destinație Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, 34 de persoane, dintre care 21 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, 10 femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 5 luni şi 13 ani. Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din cetățeni irakieni, sirieni, pakistanezi, respectiv din Bangladesh, Myanmar şi India, solicitanţi de azil în ţara noastră”, au precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini.

Image