Primar și diriginte de șantier, reținuți pentru luare de mită. O parte din șpagă ar fi fost ascunsă într-o roată de rezervă

Primar și diriginte de șantier, reținuți pentru luare de mită. O parte din șpagă ar fi fost ascunsă într-o roată de rezervă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

DNA l-a reținut, vineri, pe primarul comunei Șopotu Nou, jud. Caraș Severin, bănuit de luare de mită în formă continuară. Aceeași măsură a fost luată și față se o altă persoană, diriginte de șantier.

“În perioada 2011 – iunie 2021, cei doi suspecți, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții (martor în cauză), un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect «înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud. Caraș – Severin», încheiat în anul 2011 de Primărie cu societatea omului de afaceri.

Concret, în contextul menționat mai sus, suspecții ar fi primit, în mai multe tranșe, sume de bani și foloase necuvenite, după cum urmează:

- suspectul Baba Păun - suma totală de 90.000 lei,

- dirigintele de șantier – suma totală de 98.000 lei și materiale de construcții și obiecte sanitare în valoare totală de 59.864 lei.

Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de suspecți în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu respectiv acceptarea la plată a documentelor emise de societatea martorului (situații de lucrări), recepția, plata lucrărilor executate, etc.

În același context, la data de 11 iunie 2021, dirigintele de șantier ar fi primit de la omul de afaceri suma de 38.000 de lei (reprezentând o tranșă din cei 98.000 lei menționați mai sus), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au detaliat anchetatorii, într-un comunicat transmis sâmbătă dimineață.

Potrivit realitatea.net, la flagrant, banii ar fi fost găsiți ascunși la roata de rezervă a mașinii.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Sursa foto: b1.ro

Image
Image