fbpx

Suspiciune de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Suspiciune de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Image
Image

Un tânăr de 25 de ani care s-a prezentat noaptea trecută cu simptome gripale la Spitalul Județean de Urgență din Reșița a fost trimis la Timișoara, existând suspiciuni că ar putea fi infectat cu virusul care face ravagii în această perioadă în China. Autoritățile susțin că nu există motive de panică, această măsură fiind luată preventiv, pentru a înlătura orice suspiciune.

„În jurul orei 24:00, la spital s-a prezentat o persoană cu stări gripale. Medicii au considerat că este cel mai indicat, pentru a elimina absolut orice fel de suspiciuni, ca acesta să fie trimis la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș de la Timișoara. Preventiv, având în jur de 40 de cazuri de gripă, noi am luat măsuri de limitare a pacienților și dacă va crește numărul de viroze și stări gripale vom declara starea de carantină, dar deocamdată nu este cazul. Nu este nimic îngrijorător. Noi mai mult preventiv am acționat așa”, a declarat pentru Reper 24, managerul unității spitalicești, Waldemar Murgu.

Se pare că bărbatul, care și-ar fi petrecut sfârșitul de săptămâna împreună cu familia și prietenii în localitatea Gărâna și pe pârtia de la Văliug, s-a întors recent din Germania. Acesta lucrează ca asistent medical și potrivit sursei citate, a îngrijit mai multe persoane infectate cu coronavirus. Tânărul a fost izolat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara și i-au fost recoltate probe care au fost trimise spre analiză la București.

Sursă foto Reper 24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.