Image

VIDEO | Momentul prăbușirii cascadei Bigăr, una dintre cele mai frumoase din Europa. O parte din stâncă a cedat luni

VIDEO | Momentul prăbușirii cascadei Bigăr, una dintre cele mai frumoase din Europa. O parte din stâncă a cedat luni
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Anunțul cu privire la prăbușirea Cascadei Bigăr a fost făcut luni, de reprezentanții Romsilva, care au explicat și cum s-a produs fenomenul care a distrus celebrul obiectiv natural.

“Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Aceștia au publicat AICI imagini care surprind chiar momentul prăbușii și, totodată, au transmis un mesaj prin care dezmint informații apărute în spațiul public, cu privire la cauzele fenomenului care a distrus cascada Bigăr: “Romsilva respinge cu fermitate informațiile false referitoare la prăbușirea Cascadei Bigăr, lansate în spațiul public de un ghid de turism și "activist de mediu".

Acesta a lansat informația FALSĂ că prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș.

Care este adevărul?

Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei.

Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului”.

Imagini surprinse la Cascada Bigăr, la scurt timp după prăbușire ---> AICI

UPDATE

Sursa imagini: Romsilva

 

Image
Image