100 de brazi, pentru 100 de ani de presã

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O sută de brazi au fost plantaţi de jurnaliştii de la mai multe publicaţii din judeţul Hunedoara pe un deal din zona staţiunii Râuşor, în imediata vecinătate a Masivului Retezat, marcând astfel împlinirea a o şuta de ani de la înfiinţarea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).
“Noi, prin asta, marcãm împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea UZPR şi, nu întâmplãtor am ales bradul, nu cã ar fi aşa peren ca stejarul, dar e vertical, drept, aşa cum, în profesiunea noastrã ar trebui sã fim de fiecare datã. Brazii sunt 100, plantaţi în forma cifrei 100, ca ea sã se poatã vedea de la înălţime, avion, satelit”, a afirmat Nicu Gheorghiu potrivit cronicavj.ro.
“Scriem de multe ori despre pãduri, despre faptul cã se fac despãduriri şi se taie ilegal. Ei, acum ar trebui sã dãm  un exemplu. Noi, ziariştii, încercãm sã plantãm şi este o infimã parte din ceea ce se poate face, dar cred cã este important pentru cei care ne aud şi privesc sã afle cã ne intereseazã şi nu doar la modul declarativ, ci şi practic. Nu este uşor şi ne-am convins azi, pe propriile noastre băşici din palme”, a spus Sorin Blada, corespondentul Agerpres în Hunedoara, potrivit sursei citate.
“Au mai fost acţiuni de acest fel, cu 20 şi 30 de ani în urmã. Dar trebuie sã vã spun cã puieţii sunt sponsorizaţi de Ocolul Silvic Haţeg, terenul este al primãriei Râu de Mori şi noi asigurãm asistenţa tehnicã. Normal, în 5 ani  se va vedea mai bine cifra 100, care reprezintã cei 100 de ani de la înfiinţarea UZPR”, a spus și Otto Hebel, şeful Ocolului Silvic. Primarul din Râu de Mori este primul care a lãudat aceastã iniţiativă şi s-a angajat cã, atât cât va putea, va avea grijã ca brazii sã creascã şi, la final,  cifra 100 sã fie vãzutã bine de sus. „La împlinirea celor 100 de ani, cred cã este o acţiune lãudabilã, în acelaşi timp utilã, atâtpentru mediu, cât şi  pentru împlinirea celor 100 de ani viitori. Cred cã aici, în mijlocul naturii, într-o atmosferã plãcutã, sã plantezi puieţi ce vor rãmâne pânã ce noi nu vom mai fi, este o acţiune lãudabilã. Vom semna un parteneriat cu UZPR şi vom avea în vedere pe viitor că plantarea acestor puieţi sã fie o reuşită”, a spus, Niculitã Mang, primarul comunei  Râu de Mori.
Sursă foto cronicavj.ro.

Image
Image