Elev eminent găsit spânzurat în pădure, înainte de Bacalaureat. Băiatul ar fi fost victima bullying-ului

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un absolvent al Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila, a fost găsit spânzurat într-o pădure de la marginea oraşului. Tânărul terminase clasa a XII-a cu media 9,47 și trebuia ca, în aceste zile, să susțină Bacalaureatul. Doar că nu a mai apucat, iar în mediul on-line s-a propagat o teorie potrivit căruia acesta ar fi cedat în urma umilințelor și batjocurii la care ar fi fost supus de colegi de-ai săi.

"Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura: ţi-au zis Zombi. Aşa că ai decis să pui capăt, agăţându-te şi lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simţit şi îmi pare aşa rău că în ultimul timp n-am mai fost aşa apropiaţi. Ştiu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alţii să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simţit tu. De aceea vreau să vă rog şi să vă încurajez să fiţi buni şi plini de compasiune şi de dragoste faţă de cei din jurul vostru, pentru că niciodată nu ştiţi prin ce trec şi ce simt ei. Nu merită să faci un om să sufere, să-l răneşti. Pentru că oamenii sunt printre cele mai frumoase lucruri din lumea aceasta. Şi nici un suflet nu merită să sufere atât de mult încât să îşi dorească să îşi ia viaţa”, a fost mesajul unei prietene a adolescentului, publicat pe Facebook și citat de replicahd.ro.

Se pare că, atunci când a fost găsit spânzurat, de niște copii, cu o seară înainte de prima probă a Bac-ului, băiatul purta un tricou cu mesajul „The Walking Dead” (Mortul Umblător), mai relatează sursa citată.

Directorul colegiului în care a învățat băiatul neagă, însă, că ar fi fost putut fi vorba despre hărțuire din partea colegilor. "Nu are nicio logică, dacă el a suportat «umilinţele» elevilor, de ce să facă acest lucru acum, când a terminat şcoala. Elevul nu era marginalizat de colegi, nu a avut nicio poreclă, pentru că, de cele mai multe ori, primii aflăm dacă au o poreclă, deci nu se punea problema. A făcut parte dintr-o clasă deosebită, unită, cu copii foarte buni, care citeau mult, a fost la banchet, unde s-a simţit bine, au poze copiii, nu s-a simţit marginalizat, a scris tuturor colegilor în albume cuvinte frumoase. În prima zi de Bacalaureat, elevii şcolii au venit îmbrăcaţi în negru, cred că pe oricine ar fi marcat lucrul acesta”, a declarat Cecilia Mitran, pentru Mediafax.

Aceasta a avut numai cuvinte de laudă despre băiatul care a ales, din motive doar de el știute, să-și pună capăt zilelor. "Era un elev cu rezultate bune. Făcea parte din clasa cu profil uman, a avut media 9,47 la sfârşitul anului. Era o clasă bună. Toată clasa a avut medii peste 8.50. Fals a apărut în mediul online că ar exista în această clasă fenomenul de «bullying ». Atât părinţii, cât şi elevii sunt rezolvaţi. Nu este normal ca pe umerii acestor elevi, acum, când dau examenul de bacalaureat, să preseze o astfel de povară. Sub nicio formă, şi diriginta, eu am făcut ore cu el, era un elev studios, bun, care citea mult, probabil problema trebuie căutată în altă parte. Are o soră care a terminat clasa a IX-a, la noi. Nu se punea problema ca acest elev să nu ia bacalaureatul. A avut 9.47, în clasa a XII-a. A fost găsit într-o pădure, la marginea oraşului, duminică”, a mai declarat Cecilia Mitran.

Poliția a anunțat că se fac cercetări privind circumstanţele morţii, dar din primele verificări nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea unei infracţiuni. Practic, principala ipoteză a anchetatorilor este aceea privind o sinucidere.

Ancheta este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani și ă încearcă să scoată la lumină cauza care l-ar fi determinat pe băiat să recurgă la acest gest extrem.

 

 

 

Image
Image