fbpx

Primăria Deva a plătit indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi salariile asistenţilor acestora

Image
Image

Primăria Deva a achitat, miercuri 10 aprilie 2019, indemnizaţiile persoanelor cu dizabilitate gravă şi salariile asistenţilor personali ai acestora, aferente lunii martie 2019, în valoare de 1,32 milioane lei.
Este pentru prima oară când aceste plăţi sunt suportate de la bugetele locale, a informat vineri administraţia locală. Suma totală reprezintă indemnizaţiile celor 696 de persoane cu dizabilitate gravă aflate în evidenţele municipalităţii, precum şi salariile celor 163 de asistenţi personali, angajaţi pentru acestea.
“Vreau să îi asigur, încă o dată, atât persoanele cu dizabilităţi, cât şi pe însoţitorii lor, că nu vor fi lăsaţi de izbelişte, indiferent de costurile pe care le va avea administraţia locală. Vom tăia de la alte capitole bugetare, dacă va fi nevoie. Aceşti oameni sunt cetăţenii Devei, cu drepturi depline, iar datoria mea, ca primar, este să le ofer protecţia de care au nevoie, mai ales atunci când sunt încercaţi de greutăţi”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea, potrivit servuspres.ro.
Luna martie este prima lună în care indemnizațiile persoanelor cu dizabilitate gravă și salariile asistenților personali sunt finanțate de la bugetul local, după ce Guvernul României și-a luat mâna de pe persoanele care trebuie să primească aceste ajutoare, traferându-le în grija autorităților locale, fără a fi alocați și banii necesari plății indemnizațiilor acestora, amintește sursa citată.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.