Principalul drum de acces în Retezat s-ar putea redeschide în scurt timp

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Principalul drum de acces spre Masivul Retezat, de la barajul Gura Apei spre Poiana Pelegii, ar putea fi reparat şi redat circuitului turistic în circa două săptămâni.
Potrivit AGERPRES, drumul este închis traficului de anul trecut când ploile abundente au afectat structura de rezistenţă a carosabilului.
“Sunt în măsură să pot face o promisiune tuturor iubitorilor muntelui că, în cel mai scurt timp, vom lua măsuri pentru ca acest drum să fie redat circulaţiei. Eu cred că, în cel mult două săptămâni, porţiunea din DJ 685 cuprinsă între barajul din Retezat şi până la Refugiul Stănuleţ poate fi reparată şi drumul poate fi redeschis pentru turişti”, a declarat, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

Starea în care se află porţiunea de drum închisă a fost verificată, urmând ca luni o echipă formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, ai Salvamont şi Parcului Naţional Retezat să evalueze, încă o dată, situaţia din teren şi să formuleze soluţiile necesare pentru rezolvarea, cât mai rapidă a problemei.
Sectorul de drum închis începe în amonte de barajul hidrotehnic Gura Apelor şi continuă până la cabana Rotunda, pe o distanţă de aproape 15,4 kilometri.

Drumul este important turism pentru că, după ce s-ar putea ajunge cu maşina până la Poiana Pelegii, turiştii ar putea ajunge, pe jos, în circa o oră şi jumătate, până la Lacul Bucura, unul dintre cele mai cunoscute şi întinse din Retezat.
În prezent, principala cale de acces cu maşina în Parcul Naţional Retezat este prin zona Valea Lăpuşnicului.

Sursă foto Wikipedia.

Image