fbpx

Protest la Termocentrala Mintia. Angajații au refuzat să intre în tură

Image
Image

Peste 200 de angajați ai Termocentralei Mintia au refuzat, în această dimineață, să intre la serviciu. Potrivit ziardehunedoara.ro, oamenii nu încasat salariile pe care ar fi trebuit să le ia în data de 30 decembrie și nu au suficiente stocuri de cărbune pentru funcționarea normală a colosului energetic. La acest moment, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu, și directorul CEH, Samuel Dioane, sunt la Termocentrala Mintia, pentru a încerca să calmeze spiritele. Cristian Roșu le-a dat asigurări energeticienilor că își vor primi salariile în cursul zilei de astăzi sau, cel mai târziu, mâine.

Potrivit sursei citate, situația Termocentralei Mintia este cea mai gravă din ultimii ani. În luna august 2019, termocentrala a fost oprită pentru 11 zile, din cauza lipsei cărbunelui, iar acum, stocurile sunt, din nou, insufieciente.

La începutul acestui an, sindicaliștii de la Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), au transmis un comunicat, în care acuză Guvernul României de sabotarea activității acesteea. Mai mult de atât, energeticienii susțin că prin acțiunile sau inacțiunile celor din Guvern, activitatea termocentralei ar putea fi stopată, iar municipiul Deva ar putea să rămână fără căldură și apă caldă în miez de iarnă. 

Sursă foto ziardehunedoara.ro

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.