fbpx

Protestele de la minele Paroşeni şi Uricani continuă. Unul dintre mineri a ajuns la spital

Image
Image

Zeci de mineri de la Paroşeni şi Uricani, din judeţul Hunedoara şi-au petrecut noaptea în subteran, fiind nemulţumiţi că nu vor primi venituri în completare, după închiderea minelor. Un protestatar a fost transportat marţi la spital, după ce i s-a făcut rău şi a fost scos la suprafaţă de colegi.

Preşedintele Sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că minerii au anunţat că nu vor renunţa la protest până când nu vor fi luate măsuri.
„Protestul continuă. Sunt 60 la Paroşeni şi 42 de persoane la Uricani. Unei persoane de la Paroşeni i s-a făcut rău, l-a luat salvarea şi l-a dus la spital. Din ce ştiu eu, i s-a inflamat gâtul, respira foarte greu şi a început să sângereze, să scuipe sânge. Bărbatul a fost preluat de SMURD. Are 40 de ani. Nemulţumirea e aceeaşi. Între timp, am discutat cu oamenii şi aseară, şi ieri, vă spun din experienţă proprie, am mai avut multe proteste, multe greve de-a lungul anilor, dar aşa hotărâţi cum sunt acum nu i-am văzut niciodată”, a declarat Laszlo Domokoş, preşedintele Sindicatului „Huila”. El a spus că protestatarii ameninţă cu greva foamei.

Directorul tehnic al Societăţii Naţionale de Închideri de Mine din Valea Jiului, Petre Drăgoescu, a declarat la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul care are nevoie de îngrijiri medicale a fost scos la suprafaţă de colegii lui. Oamenii blocaţi în subteran au primit mâncare.

Zeci de mineri de la minele Paroşeni şi Uricani s-au blocat luni în subteran, în semn de protest faţă de incertitudinea care îi priveşte.
Preşedintele Sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo, a declarat, potrivit sursei citate, că iniţial minerii au refuzat să intre, luni dimineaţă, în mine, dar ulterior au intrat şi s-au blocat acolo.
Minerii au spus că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei după închiderea minelor. În urmă cu câteva săptămâni situaţia lor părea clară: știau că aveau să fie preluaţi de Complexul Energetic Hunedoara. Însă CEH ar fi intrat în insolvenţă.
Directorul tehnic al Societăţii Naţionale de Închideri de Mine din Valea Jiului, Petre Drăgoescu, a declarat, la rândul său, pentru MEDIAFAX, că protestul nu are legătură cu societatea, deoarece taote drepturile sunt plătite la zi.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.