Stocul de ser antiviperin din spitalele hunedorene a expirat

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Stocul de ser antiviperin din principalele spitale hunedorene a expirat la sfârşitul lunii mai, în condiţiile în care mai multe zone din judeţ sunt cunoscute ca fiind locuri în care viperele trăiesc în mediul lor natural.

Pentru a preveni situaţiile neplăcute, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a transmis Ministerului Sănătăţii, de la jumătatea lunii mai, o adresă cu numărul necesar de doze pentru unităţile medicale situate în zonele cu risc.

"Stocul este expirat din 31 mai. Am solicitat Ministerului Sănătăţii un număr de 45 de noi doze de ser antiviperin pentru anul 2019, acestea urmând să fie distribuite spitalelor din Deva, Petroşani, Hunedoara, Haţeg, Orăştie şi Lupeni", a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Turiştii care urcă la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, sunt avertizaţi de administraţia monumentului istoric asupra faptului că în zonă pot întâlni şi vipere, una dintre acestea fiind fotografiată pe Altarul de Andezit, zilele trecute.

"Atenţie, nu umblaţi descălţaţi, nu vă aşezaţi pe iarbă, priviţi pe unde călcaţi în apropierea pietrelor şi mai ales în Templul Mare de Calcar", a atenţionat, pe pagina sa de socializare, administratorul sitului, Vladimir Brilinsky.
Acesta a ţinut să precizeze că viperele sunt o specie protejată, motiv pentru care este interzisă uciderea acestora.

Viperele se mai pot întâlni în zona Dealului Cetăţii Deva şi în Defileul Jiului.

Sursă foto Adevărul.

Image