fbpx

Sute de persoane vor reconstitui luptele dintre daci şi romani la Festivalul Dac Fest

Image
Image

Sute de reenactori vor reconstitui luptele dintre daci şi romani cu prilejul ediţiei din acest a Festivalului Dac Fest ce va avea loc în perioada 12-14 iulie pe platoul de la Măgura Uroiului, lângă oraşul Simeria. Potrivit AGERPRES, turiştii aflați în zonă sunt invitaţi să mai vadă, între altele, ateliere antice, un ritual de nuntă dacică sau un târg de sclavi.

Reprezentanţii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna anunță faptul că pe lângă grupurile de reenactori din ţară, la Dac Fest vor fi prezente şi alte organizaţii de profil din Italia, Bulgaria, Ungaria şi Rusia.

La ediţia din acest an va fi organizat un concurs pentru fotografii care vor surprinde cele mai bune cadre cu întâmplări de la Dac Fest 2019.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri seara, în oraşul Simeria. Spectatorii vor putea să vadă sâmbătă, de la ora 17,00, un ritual de nuntă dacică, lupte de gladiatori şi o primă bătălie între "daci" şi "romani". Seara se va încheia cu un ritual al focului sacru la daci.

Festivalul va continua duminică cu tabere şi ateliere antice, un ritual dacic de incinerare şi lupte de gladiatori. O nouă bătălie între "daci" şi "romani" este prevăzută la ora 15,30, urmată de ceremonia de închidere a festivalului.

Accesul publicului la toate evenimentele din programul Dac Fest 2019 este gratuit.

Sursă foto AGERPRES.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.