fbpx

Un copil mușcat de șarpe a ajuns la spital

Image
Image

Un copil de 13 ani, din Deva, a ajuns joi seara la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Deva, iar simptomele și informațiile au indicat că a fost mușcat de o viperă.

Conducerea Spitalului Județean spune că, având în vedere simptomele, s-a presupus că băiatul a fost mușcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin și a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.

Managerul Spitalului Județean, Delia Băda, a declarat pentru Glasul Hunedoarei că, din informațiile pe care le are, incidentul ar fi avut loc în zona blocului în care locuia copilul. Băiatul a luat șarpele cu mâna și a fost mușcat de un deget.
„Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență”, a declarat Delia Băda, potrivit glasul-hd.ro.

În cazul unei mușcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgență la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei mușcături de șarpe veninos variază în funcție de vârstă, condiția fizică și starea de sănătate a victimei.

Sursă foto glasul-hd.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.