Un poliţist a fost reţinut, fiind suspectat de proxenetism şi corupţie

Un poliţist a fost reţinut, fiind suspectat de proxenetism şi corupţie
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Hunedoara, Alba și Caraș Severin, sub coordonarea procuroruluide la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat șapte percheziții domiciliare într-un dosar penal în care sunt vizați doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Hunedoara și alte persoane suspectate de săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. De asemenea, au fost puse în executare patru mandate de aducere față de patru suspecți, doi dintre aceștia fiind polițiști, arată Direcția Generală Anticorupție, într-un comunicat.

„Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Hunedoara au fost delegați de unitatea de parchet să efectueze cercetări cu privire la suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de proxenetism de către un agent de poliție din cadrul Poliției municipiului Deva. Din cercetări s-a stabilit că acesta, beneficiind de sprijinul unei persoane fără calitate specială și utilizând metoda «loverboy» a racolat mai multe tinere pe care, ulterior, le-a determinat să se prostitueze. Totodată, în luna decembrie 2019, agentul de poliție a intervenit pe lângă un coleg polițist din cadrul unui post de poliție din județ în sensul ca acesta să nu aplice o sancțiune contravențională unui cunoscut depistat încălcând reglementări rutiere”, informează DGA.

Față de polițistul suspect de săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca miercuri, agentul de poliție să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, precum și al Serviciului pentru Operațiuni Speciale Hunedoara.

Image
Image