Inundaţii în România, în seara de Crăciun. Au fost emise mesaje RO-Alert

Inundaţii în România, în seara de Crăciun. Au fost emise mesaje RO-Alert
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Inundaţii de proporții în mai multe sate din Munții Apuseni. Un drum a fost rupt de ape, iar oamenii au rămas izolați. Totodată populația din zonă a fost avertizată prin RO ALERT, iar autoritățile au intervenit de urgență la fața locului.

Inundaţii de proportii în vestul ţării. Un braţ al părâului Bistra a deversat, inundând două curţi şi grădini, cât şi DJ 154 A pe o lungime de 60 metri, în judeţul Mureş. Apa în curţi a ajuns la aproximativ 15 centimetri, relatează România TV. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri de la Punctul de lucru Deda şi SVSU Deda. Probleme grave sunt si în Caras-Severin. „În urma fenomenelor hidro-meteorologice din bazinul hidrografic Bistra, Caraş-Severin, sunt înregistrate depăşiri ale cotelor de inundaţie pe Bistra si Rusca, însă nu au fost atinse cotele de pericol şi, astfel, nu sunt probleme”, a transmis, duminică, ISU Caraş-Severin. Lacul de acumulare Poiana Mărului a avut capacitatea de a acumula debitele rezultate în urma precipitaţiilor. Sursa citată a mai precizat că localitatea Rusca Montana este nealimentată cu energie electrică, dar se lucrează pentru remedierea situaţiei.

Cod roşu de inundaţii în vestul ţării

Hidrologii au emis, duminică, avertizare cod roşu de inundaţii pentru râul Arieş, în judeţul Alba, valabil până duminică dimineaţă şi urmat de unul portocaliu. ISU Alba a transmis un mesaj RO-Alert pentru localităţile vizate. "Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior amonte S.H. Scărişoara, judeţul Alba", au transmis hidrologii.

ISU Alba a anunţat că a fost transmis mesaj RO-Alert în localităţile care se află în zona cu risc de inundaţii. "S-a transmis mesaj RO-Alert populaţiei din Scărişoara, Gârda de Sus şi Arieşeni vizate de avertizarea cod rosu hidrologic”, a precizat ISU Alba. Până la ora 12.00, judeţul Alba este sub incidenţa unor avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente.

De asemenea, potrivit INGHA, este cod portocaliu, până pe 27 decembrie, la ora 12.00, pentru râurile din bazinele hidrografice Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Crişul Repede (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţul Alba), Bega ( judeţul Timiş) şi Timiş (judeţele Timiş şi Caraş-Severin).

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image