Înainte ca România să iasă din starea de urgență, la Timișoara s-au redeschis locurile de joacă și florăriile

Înainte ca România să iasă din starea de urgență, la Timișoara s-au redeschis locurile de joacă și florăriile
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Timișoara a redeschis parcurile înainte ca România să iasă din starea de urgență în care se află din cauza pandemiei de coronavirus. Accesul în parcurile și locurile de joacă din oraș a fost permis de miercuri, 13 mai, zi în care s-a ridicat restricția impusă și pentru florării.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat, marți, că, odată cu ieșirea României din starea de urgență, se vor redeschide și parcurile din oraș. Erau închise de aproape două luni.
Despre locurile de joacă nu se știa încă nimic, însă Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Timișoarei, condus de primarul orașului, a decis să fie permis din nou accesul și în locurile de joacă.

Tot marți, președintele Klaus Iohannis le-a recomandat administrațiilor publice locale să redeschidă parcurile atunci când România va ieși din starea de urgență. Timișoara s-a grăbit.

„Începând din data de 13.05.2020 se redeschide accesul în parcuri și locuri de joacă, cu respectarea restricțiilor instituite la nivel național;
Începând din data de 13.05.2020 se deschid florăriile, cu respectarea restricțiilor instituite la nivel național;
Începând din data de 18.05.2020 se reia transportul public al Societății de Transport Public Timișoara la capacitatea maximă, exceptând subsistemul de transport școlar, care rămâne sistat, cu respectarea tuturor cerințelor instituite pe speță de diversele instituții, inclusiv STPT”, se arată în hotărârea adoptată încă de marți, 12 mai de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Timișoarei, potrivit tion.ro.

Documentul a fost adoptat cu 31 de voturi „pentru”, zero „împotrivă” și zero „abțineri” din cei 29 de membri votanți, președintele și vicepreședintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Timișoara.

Sursă foto tion.ro.

 

Image