fbpx

10 nou-născuți de la Maternitatea Timișoara sunt infectați cu COVID-19. Mamele acestora nu au virusul

10 nou-născuți de la Maternitatea Timișoara sunt infectați cu COVID-19. Mamele acestora nu au virusul

Image
Image

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal, unde 10 nou-născuți au fost depistați pozitiv la COVID 19.

MS a anunțat că, din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020, iar testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.

"Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative. Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o  singură mamă", au precizat oficialii Ministerului.

La Timișoara au fost demarate anchete epidemiologice, iar ministrul a cerut izolarea la domiciliu a copiilor și mămicilor care au plecat din spital și retestarea tuturor persoanelor.

Maternitatea a fost în carantină, iar 25 de cadre medicale și de paciente internate acolo au fost confirmate cu coronavirus.

Sursa foto: banatulazi.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.