Alertă la Spitalul pentru Copii din Timişoara! Zeci de pacienţi au fost evacuaţi după o degajare de fum

Alertă la Spitalul pentru Copii din Timişoara! Zeci de pacienţi au fost evacuaţi după o degajare de fum
Zeci de pacienţi şi aparţinători au fost evacuaţi, după o degajare mare de fum produsă la parterul spitalului (Foto: captură video)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Alertă de incendiu, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara! Pompierii au activat planul roşu de intervenţie şi au evacuat zeci de pacienţi şi însoţitori, după o degajare mare de fum produsă în sectorul RMN.

Pompierii au fost sesizaţi sâmbătă dimineaţă, după ce a apărut o degajare mare de fum din zona aparatului RMN, aflat la parterul clădirii. ISU a intervenit cu o autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere, două autoscări mecanice, două autospeciale de transport personal și victime multiple, două ambulanțe SMURD, mobilizând în total 28 de subofițeri.

Zeci de pacienţi relocaţi, după o degajare de fum la parterul spitalului

46 de copii și 42 de adulți de la primele două etaje au fost evacuați și relocați în alt corp de clădire, informează site-ul debanat.ro.

Suspiciunile inițiale privind un incendiu nu s-au confirmat, a declarat ulterior secretarul de stat Raed Arafat la Digi24. El a transmis că e vorba despre un aparat RMN care a emanat un amestec de heliu și alte gaze, care au generat o cantitate mare de fum, fără să existe însă şi alte probleme, astfel că autoritățile au ridicat planul roșu de urgență instituit inițial.

Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale în urma acestei degajări de fum.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image