Bolnavi COVID care pretind că sunt vaccinați ajung la spital cu forme grave

Medicii din Timișoara se confruntă cu un fenomen care tinde să capete amploare. Unii bolnavi de Covid-19 ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați. Iar doctorii se întreabă dacă ei chiar sunt vaccinați. Astfel de cazuri ar mai fi fost și la Cluj, spune directorul Spitalului „Victor Babeș”. Polițiștii au întocmit dosar penal.  Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara spune că medicii de la Pădurea Verde au avut pacienți care au făcut forme severe de Covid-19, deși spuneau că sunt vaccinați. Este un adevărat fenomen, explică doctorul timișorean.
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Medicii din Timișoara se confruntă cu un fenomen care tinde să capete amploare. Unii bolnavi de Covid-19 ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați. Iar doctorii se întreabă dacă ei chiar sunt vaccinați. Astfel de cazuri ar mai fi fost și la Cluj, spune directorul Spitalului „Victor Babeș”. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara spune că medicii de la Pădurea Verde au avut pacienți care au făcut forme severe de Covid-19, deși spuneau că sunt vaccinați. Este un adevărat fenomen, explică doctorul timișorean.

„Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă», în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara potrivit tion.ro.

Doza unică se face în principal la medicii de familie. Polițiștii spun că au început deja verificări, după ce directorul unității sanitare a explicat fenomenul la mai multe posturi de televiziune.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public (mass-media), precum că persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara, ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că, structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis și reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii au întocmit dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor. Ancheta oamenilor legii abia acum începe.

Sursă foto tion.ro.

Image