Câte persoane încap într-o Dacie? La nevoie chiar 14…

Câte persoane încap într-o Dacie? La nevoie chiar 14…
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Poliția de frontieră debarcat dintr-un autoturism nici mai mult nici mai puțin de 14 persoane. Potrivit unui comunicat de presă poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au depistat, într-un autoturism condus de un cetăţean român, 14 cetăţeni. Şoferul mijlocului de transport, care i-a preluat pe cei 14 cu scopul de a-i ajuta să ajungă în municipiul Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În data de 04.06.2021, în jurul orei 17.00, a fost oprit pentru verificări, la intrarea în localitatea Jebel, un autoturism marca Dacia MCV înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. Pasagerii, 14 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, erau toți cetățeni străini.

“Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini, precum şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia şi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, iar şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş. Acesta din urmă care a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei 14 cetăţeni străini să ajungă în oraşul Lugoj.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul de presă.

Image