Conducerea Prefecturii Timiş strânge bani pentru dotarea spitalelor cu paturi de terapie intensivă

Conducerea Prefecturii Timiş strânge bani pentru dotarea spitalelor cu paturi de terapie intensivă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

În județul Timiș se iau măsuri astfel încât în spitale să existe cât mai multe paturi ATI pentru cazurile grave de infectări cu noul coronavirus. Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuții de prefect, a anunțat că a avut o întrevedere cu mai mulţi potenţiali sponsori, în încercarea de a-i convinge să contribuie pentru îmbunătăţirea dotărilor medicale.

Subprefectul a declarat pentru "Express de Banat" că a primit asigurări din partea reprezentanţilor unităţilor medicale că se fac demersuri pentru creşterea numărului de paturi dedicate pacienţilor COVID, cu ţinta ca în următoarea perioadă să se ajungă la peste 450 pentru forme uşoare sau severe și 50 de paturi ATI pentru cele grave. Acesta a avut marţi o întâlnire cu mai mulți sponsori, în speranța că va reuși să adune fonduri pentru cumpărarea a încă șapte sau opt paturi ATI, dotate cu echipamente necesare.

"Dacă sunt persoane care doresc să contribuie, sunt binevenite să o facă și pot anunța Instituția Prefectului Timiș sau pe mine, personal. Deja, este o adevărată bătălie pentru viață în toate spitalele și secțiile unde sunt internați cei afectați de virus. Nu am ajuns în situația descrisă în București la Spitalul «Marius Nasta», cu paturi pe hol. Şi pentru a nu ajunge și noi așa vă rugăm să vă protejați prin purtarea măștii, distanțare socială și spălarea/dezinfectarea mâinilor cât mai des; apelați la un medic pentru un tratament cât mai rapid în caz de infectare + izolare față de alte persoane, inclusiv familia; în caz că tratamentul nu dă rezultate după 7-8 zile gândiți-vă la o posibilă internare în spital", a afirmat subprefectul de Timiș.

Image