DECESE TIMIȘOARA | Patronul firmei care a efectuat deratizarea a fost reținut. 16 copii și 4 adulți internați, încă un bloc evacuat de autorități

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, la Timișoara, în urma celor trei decese înregistrate, sâmbătă, într-un bloc în care recent se intervenise pentru deratizare și dezinsecție. Surse citate de presa locală au dezvăluit că aceștia au identificat și substanța chimică responsabilă de moartea a doi copii și a mamei unuia dintre ei.

Citiți și: Doi copii și o tânără au murit, la Timișoara, la scurt timp după ce în blocul lor s-a făcut deratizare și dezinsecție. Autoritățile se pregătesc pentru evacuare

Tion.ro scrie că ar fi vorba despre fosfură de aluminiu, un compus anorganic, cu un grad înalt de toxicitate. Cunoscută ca AIP, aceasta ar fi un pesticid ieftin, disponibil într-o varietate de forme (tablete, praf, granule etc.), folosit, de regulă, în industria prelucrării cerealelor, pentru combaterea rozătoarelor din depozitele de cereale. La om, toxicitatea apare datorită ingerării fosfurii de aluminiu sau prin inhalare, absorbție la nivelul pielii sau prin pătrunderea substanței prin leziuni. După ingerare, pesticidul eliberează rapid fosfină – un gaz toxic – în stomac, ceea ce provoacă o intoxicație sistemică.Sunt afectate inima, plămânii, rinichii și ficatul. Intoxicația se manifestă prin aritmii cardiace, acidoza, hipotensiune, edem pulmonar, amețeli, stări de greață, vomitat, ataxie, amorțeli, probleme digestive, cefalee, slăbiciune musculară, convulsii.

20 de persoane, inclusiv 16 copii, erau internați, marți dimineață.

Potrivit debanat.ro, cel mai ridicat nivel al prezenței substanței s-a înregistrat la etajele 3 și 4, unde acolo unde au fost și victimele. Sursa citată mai scrie că procurorii au deschis un dosar penal in rem în această cauză pentru ucidere din culpă, fiind deja audiate două persoane. Este vorba de administratorul firmei Bistim-Dera, cea care a făcut deratizarea, precum şi administratorul blocului unde s-a produs tragedia.

Mediafax a anunțat, marți dimineață, citând surse judiciare, că patronul societății care a efectuat deratizarea a fost reținut, pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse. 

Totodată, încă de luni seară, autoritățile au decis evacuarea a 31 de locatari, dintr-un bloc de pe str. Vaida Voievod, întrucât aceeași firmă implicată în cazul de pe str. Mioriței efectuase aici, într-un apartament, deratizare și dezinsecție.

UPDATE - Marți dimineața erau internați 12 adulți și 16 copii, toți în stare bună, cu o evoluție favorabilă. Rezultatele probelor de apă analizate arată că, din punct de vedere fizico-chimic, apa este potabilă în primul bloc evacuat, anunță Mediafax.

Sursa foto: debanat.ro

 

 

Image