Doi copii și o tânără au murit, la Timișoara, la scurt timp după ce în blocul lor s-a făcut deratizare și dezinsecție. Autoritățile se pregătesc pentru evacuare

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Echipajele de urgență din Timiș sunt în alertă și ar putea solicita inclusiv sprijin din județele vecine după ce trei decese au fost înregistrate, într-un interval scurt de timp, în rândul locatarilor unui bloc din Timișoara.

De vineri, 15 noiembrie, un bebeluș de 9 zile, un copil de 3 ani și o femeie de 29 de ani, din blocul de pe str. Mioriței, nr. 8, au murit, iar mai mulți copii din același imobil au fost internați, anunță debanat.ro.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a demarat cercetările, în urma sesizărilor transmise de UPU SMURD, și cerifică existenţa unei cauze toxice care să fi afectat sănătatea persoanelor. Pista este urmată deoarece, recent, în imobil s-ar fi făcut intervenții pentru deratizare și dezinsecție.

„Am fost sesizată telefonic de către directorul adjunct al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Timiş cu privire la faptul ca au fost trei decese ca urmare a internării. Solicitarea ambulantei a fost în intervalul 16-18 noiembrie, de către persoane de la etajul 4 a aceleiași adrese din Timișoara, str. Miorița nr. 8. Ca urmare, am luat legătura cu inspectorul șef al IPJ și am solicitat un echipaj de poliţie care să însoțească inspectorii DSP pentru verificarea și constatarea cauzelor. La această oră, controlul se află în desfășurare, primele informații atestă faptul ca la etajul 4 al imobilului a fost efectuată o dezinsecţie/deratizare”, a declarat Cornelia Malac, conducătoarea DSP Timiş, pentru debanat.ro.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că la faţa locului a fost trimisă echipa de specialitate a ISU Timiş, dar sunt aşteptate şi cele din judeţele vecine. De asemenea, acolo a fost trimis un microbuz pentru evacuarea locatarilor.

Update - Potrivit tion.ro, seria nenorocirilor a început sâmbătă. Prima oară, ambulanța a fost solicitată pentru preluarea nou-născutului. Au urmat copilul de trei ani și mama acestuia, tânăra de 29 de ani. Toți trei au decedat.

Din același bloc au mai ajuns la spital alți doi copii, iar patru adulți au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cei aproximativ 200 de locatari din blocul de pe strada Mioriței numărul 8 vor fi duși la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din Timișoara, pentru investigații.

Sursa foto: debanat.ro

 

 

Image