Image

Doi "traci" şi-au pierdut copiii pe motiv de rele tratamente. A fost nevoie de o intervenţie în forţă a jandarmilor

Doi "traci" şi-au pierdut copiii pe motiv de rele tratamente. A fost nevoie de o intervenţie în forţă a jandarmilor
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Doi soți din Timiș care se consideră traci și își trăiau viața potrivit obiceiurilor poporului antic au fost decăzuţi din drepturile părinteşti, cei doi copii ai lor fiind luați în plasament în baza unei sentințe judecătorești.

Protecția Copilului a intervenit în urma unor sesizări venite de la vecini, care spuneau că minorii nu erau îngrijiți și erau puși să doarmă într-un cort, deși era foarte frig, relatează Lugoj Info. Joi, angajații de la Protecția Copilului s-au dus în localitatea de lângă Lugoj pentru a lua copiii, însă părinţii au opus rezistenţă. Tatăl copiilor nici nu a vrut să audă de acest lucru și a început să îi amenințe pe jandarmi, după care s-a baricadat în casă alături de cei mici, mai arată sursa citată. Forțele de ordine au spart o ușa, au intrat în casă și au folosit și spray-uri lacrimogene pentru a-l liniști.

Cei doi soți au mai fost în atenția autorităților și anul trecut, când au făcut scandal la Vama Nădlac, la întoarcerea în ţară din Danemarca prin Ungaria, refuzând să prezinte documentele de identitate, cu argumentul că sunt traci şi se întorc în ţară. La momentul repsectiv, soţul, de 35 de ani, a fost imobilizat şi încătuşat. Soţii, alături de cei trei copii, au fost reținuți pentru 24 de ore de autoritățile maghiare pentru verificări suplimentare, însă în cele din urmă au ajuns în România. La finalul anului trecut, bebelușul de numai câteva luni al familiei a murit la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara, după ce a fost preluat cu elicopterul de la Făget. Polițiștii au deschis o anchetă atunci pentru a stabili cauzele morții copilașului. Oamenii legii suspectau că micuțul era bolnav de câteva zile și părinții au refuzat să ceară ajutorul medicilor, notează Digi24.

 

Image
Image