Fostul primar al Timişoarei suspectat de abuz în serviciu într-un dosar al DNA

Fostul primar al Timişoarei suspectat de abuz în serviciu într-un dosar al DNA
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, şi mai mulţi funcţionari din cadrul primăriei sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA Timişoara, faptele având legătură cu emiterea unei autorizaţii de construire a unui imobil cu nerespectarea condiţiilor stipulate în certificatul de urbanism.

Conform unui comunicat transmis, vineri, de DNA, în acest dosar sunt suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu Nicolae Robu, Emilian-Sorin Ciurariu, la data faptei arhitect-şef al municipiului Timişoara, Gabriela-Violeta Borcsi, la data faptei şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Dezvoltare Urbană, şi Lucreţia Croitoru, la data faptei consilier în Direcţia Generală de Urbanism şi Dezvoltare Urbană.

"În cursul anului 2018, cu încălcarea prevederilor legale, suspecţii Robu Nicolae, Ciurariu Emilian-Sorin, Borcsi Gabriela-Violeta şi Croitoru Lucreţia, în calităţile menţionate mai sus, împreună cu alţi funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi emis o autorizaţie de construire a unui imobil cu nerespectarea condiţiilor stipulate în certificatul de urbanism. Prin emiterea acelei autorizaţii ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vătămate din dosar, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizaţia de construire", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

“𝐀𝐒𝐓𝐀̆𝐙𝐈 𝐀𝐌 𝐅𝐎𝐒𝐓 𝐂𝐇𝐄𝐌𝐀𝐓 𝐋𝐀 𝐃𝐍𝐀 privitor la o Autorizație de Construcție a unui duplex emisă în 2018, ajunsă între timp anulată!
Nu am dat nicio declarație, voi studia mai întâi dosarul cu pricina.
În orice caz, consider ca ceva normal cercetarea în circumstanțele date, în vederea elucidărilor ce se impun. Nu-mi fac nicio grijă în ce mă privește, pentru că eu, personal, n-am comis nici pe această speță și nici pe altele nicio ilegalitate! Am fost permanent ultracorect și ultracinstit!”, a scis Nicolae Robu pe Facebook.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image