fbpx

Dosar penal pentru încercarea de a mitui un deputat, la moțiunea de cenzură

Dosar penal pentru încercarea de a mitui un deputat, la moțiunea de cenzură

Image
Image

DNA a anunțat, joi, că a început urmărirea penală față de două persoane, într-un dosar penal de luare de mită în legătură cu moțiunea de cenzură de acum câteva zile.

 

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții

ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și

BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara,

în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită”, a transmis DNA.

 

Dosar penal după ce un deputat ar fi fost momit cu funcții, ca să absenteze la vot

Procurorii spun că, pe 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, “suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice. Pentru a beneficia de această «favoare», persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată  în comunicatul DNA.

 

Sursa foto: Digi 24

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.