ECONOMIE LA ENERGIE | O companie îşi încălzeşte sediul cu aerul de la servere

ECONOMIE LA ENERGIE | O companie îşi încălzeşte sediul cu aerul de la servere
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

ECONOMIE LA ENERGIE O companie de tehnologie cu sediul în Timișoara a găsit soluția să aibă căldură în clădire, fără să plătească facturi uriașe pentru gaze. Firma foloseşte căldura care vine de la servere, iar economia este estimată la peste 120.000 de euro pe an.

Compania de comunicaţii deţine o platformă pe care se află sute de aparate care funcționează 24 de ore din 24 şi produc foarte multă căldură, relatează Digi24. Aerul cald care iese de aici este preluat de un sistem inteligent şi folosit pentru încălzirea birourilor.

Economie la facturile pentru energie

"Aerul cald de aici este transferat pe niște conducte de apă care se duc în centrala de frig, acolo o parte din căldură este eliminată în mediul exterior și o parte refolosită pentru încălzirea birourilor. Transferul de căldură se face prin conducte de apă, în birouri se încălzește prin alte schimbătoare de căldură, se amestecă cu aer de afară, filtrat corespunzător, dezumidificat, se încălzește la temperatură și încălzim birourile pentru inginerii care lucrează pe această platformă", a explicat Gabriel Faluși, manager platformă comunicații mobile.

ECONOMIE LA ENERGIE Economia obţinută în acest mod este substanțială, de peste o sută de mii de euro pe an, mai arată sursa citată.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image