FOTO | Cum arată spitalul care e în construcţie de trei decenii

FOTO | Cum arată spitalul care e în construcţie de trei decenii
(Foto: captură Digi24)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un spital început în anii '90 se află în continuare în construcţie şi aşteaptă, la 30 de ani distanță, bani să fie terminat. A fost pasat în acte de la o instituție la alta și la final nimeni nu a fost în stare să termine clădirea.

La marginea Timișoarei, un imobil mastodont, părăsit, ar fi trebuit să devină spital municipal, iar ulterior institut oncologic. Nu este nici una, nici alta, iar pacienții ajung în aceleași spitale vechi, în care spun că nu se mai simt în siguranță, notează Digi24, care aminteşte că România este țara în care, după Revoluție, statul a reușit să construiască doar două spitale noi.

Construcția spitalului a fost începută în 1994, de către Ministerul Sănătății. Patru ani mai târziu, lucrările au fost sistate din lipsă de bani. În 2003, clădirea a fost transferată la Primăria Timișoara, în speranța că vor fi găsite fonduri printr-un parteneriat public-privat. Nu s-a întâmplat, iar în 2011, clădirea s-a întors la Ministerul Sănătății, mai arată sursa citată.

Spital în construcţie de aproape 3 decenii

Clădirea are în acest moment șase etaje. Este păzită 24 de ore din 24 de un paznic și de mai mulți câini. Fiind însă o clădire abandonată, vegetația a acoperit cel puțin o parte din ea.

Ministerul Sănătății a cheltuit în ultimii 11 ani peste 400 de mii de euro pe studii de fezabilitate şi pază.

{cwgallery}

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image