Medic cercetat pentru luare de mită în formă continuată, prins în flagrant

Medic cercetat pentru luare de mită în formă continuată, prins în flagrant
Foto: quora.com
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un medic din Timişoara este cercetat penal pentru luare de mită în formă continuată, procurorii anunţând că au documentat nu mai puţin de 25 de fapte în aproximativ două luni şi jumătate, inclusiv organizând un flagrant. Suspectul a fost arestat preventiv.

Procurori au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect în data de 31 mai, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş într-un comunicat de presă transmis miercuri. Potrivit sursei citate, medicul ar fi luat bani de la pacienţi sau aparţinători în cel puţin 25 de cazuri într-un interval de aproximativ două luni şi jumătate.

Medic arestat pentru luare de mită

"În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 - 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale", a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, care la data de 1 iunie a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, mai anunţă sursa citată.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image