fbpx

Părinții copiilor morți într-un incendiu în casă, reclamați la Protecția Copilului din mai 2019

Image
Image

Părinții celor patru copii care și-au pierdut viața în incendiul devastator produs în noaptea de miercuri pe joi pe strada Memorandului din Timișoara se aflau în vizorul celor de la DGASPC Timiș încă de anul trecut, fiind bănuiți de neglijarea copiilor. Potrivit tion.ro, rapoartele indicau că ”totul este în regulă”.

Joi, 16 ianuarie, reprezentanții DGASPC Timiș au făcut primele declarații în cazul celor patru copii care au murit la Timișoara, într-un cumplit incendiu, în timp ce se aflau doar sub supravegherea unui frate mai mare.

Potrivit celor de la DGASPC, părinții copiilor se aflau în vizorul lor încă din luna mai a anului 2019:

”Am fost sesizați cu privire la un posibil caz de neglijare a copiilor din partea mamei. Nu s-au observat indicii de neglijare. La momentul vizitei (n.r. – asistenților sociali), copiii erau bine îmbrăcați, hrăniți și îngrijiți”, spune Monica Trușcă, director executiv al DGASPC Timiș.

Cazul a fost monitorizat în continuare de către cei de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, rapoartele arătând că nu se impune preluarea copiilor în sistemul de protecție socială.

Totuși, ”în luna decembrie a anului 2019, cazul a revenit în atenția DGASPC Timiș. Și de această dată, când o echipă s-a deplasat la domiciliu, mama se afla împreună cu minorii, în condiții în regulă de locuit”, a declarat în continuare Trușcă.

Cazul a fost transmis din nou spre monitorizare către primăria de domiciliu, respectiv către Direcția de Asistență Socială a municipiului, care au spus că ”totul este în regulă”.

Cazul rămâne deschis în 2020 la DGASPC Timiș. În privința fratelui mai mare care îi supraveghea pe copii în momentul producerii incendiului, autoritățile urmează să decidă dacă va fi inclus în programul de protecție socială.

Citiți și: Copii morți într-un incendiu de proporții, la Timișoara

Sursă foto tion.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.