Primarul Timișoarei a lăsat Inspectoratul Școlar fără cabluri de internet chiar înaintea simulării examenului de Bacalaureat

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş este una dintre instituţiile aflate în centrul oraşului Timişoara care au rămas fără internet. Primarul Nicolae Robu a urcat personal, luni seară, într-o nacelă şi a tăiat cablurile aeriene, a anunțat News.ro. ISJ nu are acces la internet în condiţiile în care se desfăşoară simularea Bacalaureatului şi înscrieri în clasa pregătitoare.

Măsura excentricului edil vine după ani buni în care municipalitatea a somat și amendat operatorii de cablu să își ducă în subteran materialele cu care furnizează servicii. Totul a fost în zadar, operatorii neputând fi obligați sub nicio formă decât prin măsura extremă la care a recurs edilul timișorean ieri seară, sub ochii presei. Măsura a avut însă și efecte neprevăzute. "Încercăm să identificăm soluţii, după ce Primăria Timişoara a tăiat cablurile de internet din centrul oraşului. Astăzi este simulare pentru Bacalaureat şi înscriere pentru clasa pregătitoare, iar noi am pierdut legătura cu şcolile şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale pe canalele securizate. A fost tăiată şi soluţia de back-up. Mâine continuă simularea pentru examenul de bacalaureat, iar şcolile din centru vor descărca subiectele pe stickuri, sperăm. Lăsăm să finalizăm proba de azi şi ne mobilizăm să găsim soluţii pentru proba de mâine", a declarat Aura Danielescu, șeful ISJ Timiș, pentru News.ro.

Sursa foto: news.ro

Image