Procurorul DNA care s-a sinucis vineri dimineață era anchetat într-un dosar exploziv

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Fostul șef al DNA Timiș, Tamas Schiffbeck, care s-a sinucis în această dimineață aruncându-se de la etajul șase al sediului Direcției, a fost anchetat, în 2015, de structura centrală a DNA, în dosarul vânzărilor fictive de imobile de către Primăria Timișoara. Atunci, CSM a decis să refuze continuarea delegării lui Schiffbeck la DNA.

Citiți și:  Fostul șef al DNA Timișoara s-a sinucis aruncându-se de la etajul al șaselea al sediului Direcției

Stiripesurse.ro scrie că numele lui Schiffbeck a fost vehiculat în legătură cu ancheta structurii central a DNA la Primăria Timișoara, el fiind beneficiarul unui astfel de apartament, achiziționat deși nu era chiriaș în el la momentul apariției legii. Surse din cadrul Inspecţiei Judiciare au declarar că procurorul nu a fost vizat de cercetări disciplinare în ultimii ani.

În acest dosar, care a bubuit spre finalul anului 2018, Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, fost primar şi Martin Staia, fost director în cadrul instituţiei, sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată. În aceeaşi cauză, Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara, şi Traian Stoia, fost viceprimar, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, mai notează stiripesurse.ro.

 

Image