fbpx

România va avea un nou stadion modern, cu 30.000 de locuri, printr-un proiect estimat la 122 de milioane de euro

România va avea un nou stadion modern, cu 30.000 de locuri, printr-un proiect estimat la 122 de milioane de euro

Image
Image

Un nou stadion de fotbal ar urma să fie construit în România. Dacă totul merge conform planurilor, noua arenă ar urma să aibă 30.000 de locuri şi să fie inaugurată în 2025. Planurile au fost anunţate de autorităţile din Timiş, care vorbesc despre o investiţie de 122 de milioane de euro cu tot cu TVA.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că indicatorii tehnico-economici aferenţi acestui proiect urmează să intre vineri în dezbaterea Consiliului Local şi că fondurile vor fi asigurate de la bugetul naţional, cu o cofinanţare proprie de 11 milioane de euro.

"Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico - economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități - cost. Atașat vedeți randarea acesteia. Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național. Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului", a scris preşedintele CJ Timiş, într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Facebook.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.